Ga je een waterbed kopen? Weet dan dat niet alles altijd met je wordt besproken. In deze blogpost heb ik het over hoe het ‘binnenleven’ van je waterbed het comfort en de levensduur van je bed aanzienlijk kan verhogen. Spreek erover met je waterbedden-specialist.
Een waterbed met fiberlagen: kies voor thermisch geharde fiberlagen
In de meeste waterbedden zitten fiberlagen. Hoe meer fiberlagen in je waterbed, hoe vaster het aanvoelt, hoe minder lagen, hoe zachter je ligt. De ene fiberlaag is de andere niet. Met andere woorden: de kwaliteit van de fiberlagen verschilt enorm. Het spreekt voor zich dat je waterbed wat duurder uitvalt als er hoogwaardige, thermische fiberlagen worden gebruikt. Weet dat je dat ook effectief zal merken aan een verbeterd slaapcomfort én een langere levensduur. Thermisch geharde fiberlagen zijn veel elastischer en gaan gedurende vele jaren telkens terug naar hun oorspronkelijke vorm. De fiberlagen vormen mee de kern van je waterbed en zijn de hoeksteen van de ondersteuning die je waterbed biedt. Als je bedenkt dat je ’s nachts regelmatig beweegt en dat de fiberlagen ook telkens je gaat liggen of weer opstaat onder enorme druk komen te staan, dan begrijp je dat enkel top kwalitatieve fiberlagen daartegen bestand zijn. Hoogwaardige, thermische geharde fiberlagen gaan zo’n 7 à 10 jaar mee. Goedkopere alternatieven zijn binnen de kortste keren hun elasticiteit en veerkracht kwijt en dus aan vervanging toe.
Een nieuw (en beter) materiaal in waterbedden: zen schuim
Zen schuim kent al erg veel succesvolle toepassingsgebieden, vooral in buitenmeubilair. De stap naar een vochtige waterbed-omgeving was dan ook evident. Zen schuim is enorm stabiel en veerkrachtig. Het schuim komt altijd terug naar zijn oorspronkelijke vorm en heeft een unieke structuur van schuimpiekjes die rechtop staan. Deze zen schuim structuur past zich volledig aan je lichaam aan, ongeacht hoeveel je gaat woelen of in welke slaaphouding je ligt. Je bent perfect ondersteund door het omringende water en het zen schuim dat ook altijd weer naar zijn initiële vorm terugkomt. Dat is een erg belangrijke eigenschap bij slaapcomfort. Testen bewijzen dat zen schuim na een belasting van 10 jaar amper 2% van zijn elasticiteit verliest. Anders gezegd: na 10 jaar is de vulling van je waterzak nog zo goed als nieuw.
Veel verkopers van waterbedden zwijgen in alle talen over zen schuim en bieden enkel waterbedden met fiberlagen aan. Hoogwaardige, thermische geharde fiberlagen zijn goed, maar zen schuim is zo veel beter. Ga eens kijken naar de vlog waarop deze blog is gebaseerd. Daar laat ik je zien wat er gebeurt als je zen schuim tot 10 keer toe torst: niks. Doe dat met een fiberlaag en die blijft in de getorste positie staan. Een prima illustratie van het kwaliteitsverschil (en dus ook het verschil in slaapcomfort en duurzaamheid) van zen schuim. Een waterbed kopen is een prima investering! Wel is het nog zo fijn om dat goed geïnformeerd te doen. Wil je er graag nog meer over lezen? Dat kan in het gratis E-book over waterbedden dat je hier kan downloaden. Deel ook dit artikel zodat ook anderen weten dat een waterbed met zen schuim de betere keuze is. En kom eens testliggen bij Sleepwise. Dan weet je meteen wat we bedoelen met het ultieme slaapcomfort! 🙂
Misschien vind je dit ook interessant:
Last van je nek? 2 tips voor het juiste hoofdkussen
7 superfoods om nog beter te slapen
Bron: Waterbed kopen? Wat ze je niet vertellen deel 2