Veel zweten in bed is vervelend, maar gelukkig ook makkelijk te verhelpen. Als je weet dat slechts 20% van je transpiratie afhangt van je matras en maar liefst 80% van je dekbed, dan weet je wat je te doen staat. Tijd voor een nieuw dekbed dat je helpt om ’s nachts minder te gaan zweten!
Een passend dekbed voor wie veel zweet in bed
In een eerdere blog hadden we het al over de natuurhaar dekbedden. Maar ook als je een synthetisch dekbed verkiest, heb ik waardevolle tips om je te helpen het juiste dekbed te kiezen. Er zijn erg grote verschillen tussen synthetische dekbedden. Zo is een gewoon synthetisch dekbed makkelijk te wassen, maar isoleert het de warmte en is het minder goed vocht opnemend. Met andere woorden, je transpireert heel erg onder een gewoon synthetisch dekbed met een holle vezel. Niet direct een goed idee als je veel zweet in bed dus. Welk synthetisch dekbed is dan wel geschikt?
[sleeptest_button]
Tover je bed om in een skipiste!
Ja, dat sneeuw helpt tegen zweten ’s nachts had je zelf ook wel kunnen verzinnen? J Maar daar heb ik het natuurlijk niet over. Wel over het materiaal dat gebruikt wordt in skipakken, maar ook in dekbedden: Thinsulate! Met Thinsulate bezit je een hoogwaardig synthetisch dekbed. Het heeft namelijk alle eigenschappen die je ook nodig hebt voor je vakantie in de sneeuw. Skiën is namelijk een behoorlijke fysieke inspanning waardoor je misschien gaat zweten. Thinsulate zorgt ervoor dat het vocht heel snel getransporteerd wordt, zodat je niet zweet en het tegelijk aangenaam warm hebt in de sneeuw. Een Thinsulate dekbed, doet eigenlijk hetzelfde, maar dan met het oog op een goede nachtrust.
De grote voordelen van Thinsulate?
- Antiallergisch
- Op 60° wasbaar
- Heel licht op je lichaam
- Houdt je goed warm
[sleeptest_button]
Graag wat meer gewicht in de schaal?
Misschien hou je juist meer van een iets zwaarder dekbed? Dan is het Bauschi dekbed van Brinkhaus iets voor jou. Dat synthetische dekbed is ook op 60° wasbaar en erg goed vochtregulerend. Dit dekbed is iets prijsgunstiger, maar zeker ook erg aangenaam om onder te liggen. Een goed, kwalitatief compromis dus als je slechts over een beperkt budget beschikt, of gewoon als je een ‘zwaarder’ dekbed verkiest.
Samengevat kan je stellen dat als je veel zweet en je op zoek bent naar een dekbed dat makkelijk wasbaar is en in de droger mag, je het beste een synthetisch dekbed kiest. Opteer dan wel voor een hoogwaardig synthetisch dekbed, bij voorkeur Thinsulate. Zo combineer je de onderhoudsvriendelijke en antiallergische eigenschappen van synthetische vezels met de essentiële temperatuur- en vochtregulerende kenmerken die je van dat nachtelijk zweten vanaf helpen.
Wil je me dat ook graag eens zien uitleggen? Dat kan door te kijken naar de vlog waarop deze blog gebaseerd is. En vergeet niet, kennis delen is altijd goed. Zo help je misschien iemand die stiekem last heeft van zweten ’s nachts van zijn probleem vanaf.
Misschien vind je dit ook interessant:
De 6 meest gemaakte fouten bij de aankoop van een bed.
Drukverlagend slapen, waarom is dit belangrijk?
Bron: Ik zweet veel in bed, welk dekbed moet ik kiezen?